I Göteborg kan man hitta många aktiviteter för barnen, som också kan uppskattas av vuxna. Några av aktiviteterna är Liseberg, Universeum, Sjöfartsmuseet Akvariet, Slottsskogen (Barnens Zoo och lekplatsen Plikta), Göteborgs stadsmuseum och Alfons Åbergs Kulturhus. Samtliga aktiviteter är väldigt barnvänliga och är väl värda ett besök. Barnen kommer få en heldags upplevelse som de sent kommer glömma.

Liseberg

Liseberg är en nöjespark med både karuseller och lekplatser för barn. Det finns karuseller som passar de allra flesta barnen och lekplatser för de allra minsta. I parken finns också många restauranger, caféer, samt kiosker. I kioskerna säljs både godis, glass, sockervadd och dricka. Men förutom det erbjuder Liseberg också en attraktion som kallas för Kaninlandet. Kaninlandet är speciellt avsett för barn. Här kan barnen leka, träffa på kaninerna Kanne, Kanina, Lisen och Berg. Dessutom erbjuds det både sång och dans. I kaninlandet gömmer sig också en hemlig ingång till det så kallade ”underlandet”. Här kan man testa på uppfinningar och se kaninlandet från ett helt annat perspektiv.

Universeum

Universeum ligger i centrala Göteborg, i närheten av Liseberg. På Universeum får man uppleva allt från rymden till exotiska djur. På ett klurigt, roligt och spännande sätt får barnen testa på olika aktiviteter och lära sig nya saker. Universeum har åtta olika avdelningar: ”Rymden”, ”Teknoteket”, ”Vattnets väg”, ”Akvariehallen”, ”Hälsa”, ”Regnskogen”, ”Jobbis” och ”Reptilariet”. På avdelningen ”Jobbis” får barnen leka men ändå lära sig saker, vilket är en bra kombination då barnen får lära sig nya saker i samband med lek. På avdelningen ”Reptilariet” träffar man både hajar, olika fiskar och stingrockor. Vill man komma djuren ännu närmare bör man besöka regnskogen. I regnskogen får man träffa både apor och olika fågelarter på mycket nära avstånd. Universeum är en toppenbra plats att ta med sitt barn till.

Slottsskogen (Barnens Zoo och lekplatsen Plikta)

De flesta barn tycker om djur och fascineras av dem. I Slottsskogen får de träffa lantliga djur som de dessutom kan få klappa. Här får man gå in i hagen och klappa exempelvis getter. Förutom att klappa getter erbjuds också ponnyridning. Tre gånger om dagen kan man också få lära sig mer om djuren då man kan lyssna till djurvårdare som har en föreläsning om djuren och deras egenskaper. Det kan också vara uppskattat för äldre barn som vill lära sig mer om djuren. Vill barnen hellre leka finns även lekplatsen Plikta som passar både små och stora barn.

Cirkus

En annan kul aktivitet är cirkusföreställningar. Det finns olika turnerande cirkusar, både internationella och Svenska cirkus arrangörer. Vill du gå på cirkus i Göteborg så håll dig uppdaterad om vilka cirkusar som är aktiva just nu.

Categorized in: